‘Als je ergens voor gaat, ga er dan ook echt 100% voor’

Mijn naam is Hannah Overgaauw en ben geboren in 1989. Na de havo in Lisse te hebben afgerond ben ik een jaartje gaan reizen en daarna ben ik begonnen aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. In het laatste jaar hiervan ben ik in Zuid-Afrika terecht gekomen voor mijn stage. Hier is het hele project ontstaan en ben ik verliefd geworden op het land, op de mensen maar vooral op de leerlingen van Grassy Park High School.

Na dit halve jaar ben ik in Nederland in het Praktijkonderwijs gaan werken, maar de drang om terug te gaan naar Kaapstad was enorm. Ik had al snel besloten om het idee te realiseren en terug te gaan om een organisatie te beginnen.
En zo is Movement in Cape Town ontstaan. Met behulp van sponsoren en donateurs hebben leerlingen van Grassy Park High School en andere scholen dagelijks Lichamelijke Opvoeding.
In de afgelopen jaren zijn we gegroeid. Samen met studenten vanuit Nederland hebben we onze kennis verspreid. Jonge talenten hebben we de kans gegeven om zich door ons te laten opleiden en zo kunnen we er voor zorgen dat duizenden leerlingen elke week gymles hebben.